Discuss Scratch

gw09vincenteloaguchi
New to Scratch
1 post

when i start as clone not working

My browser / operating system: MacOS Macintosh X 10.11.6, Safari 11.0.3, Flash 28.0 (release 0)

so i was making a kind of civilisation game with an in game store
it has one sprite that does this
when this sprite clicked
create clone of [sprite 14 v]
and another that has a
when I start as a clone
forever
wait (1) secs
change [gold v] by (1)
end

but the when i start as clone script won't start
it only starts when i click on it manually
asivi
Scratcher
1000+ posts

when i start as clone not working

I have a lot of projects with cloning stuff and i haven't any problem.

My browser / operating system: Windows NT 10.0, Firefox 58.0, Flash 28.0 (release 0)
TheOnionBhaji
Scratcher
2 posts

when i start as clone not working

I have a similar problem where the code is:
when I start as a clone
forever
if <mouse down?> then
next costume
end
end
and the clones do not follow the script.

if <(username) = [TheOnionBarji]> then 
set [NewUsername v] to [TheOnionBhaji]
ask [Why did I mispell Bhaji for a year?] and wait
end
asivi
Scratcher
1000+ posts

when i start as clone not working

Stop the project, then move some script a bit and let scratch(or do it manually) to save the project. Reload the project page and check if it works.
Scratch-Minion
Scratcher
500+ posts

when i start as clone not working

You need to share the projects for others to see them and help.

Also these should be in the forum topic “Help With Scripts” rather than “Bugs and Glitches” which is for bugs in Scratch rather than bugs in your projects.

Powered by DjangoBB

Standard | Mobile