Discuss Scratch

Malik44
Scratcher
500+ posts

Survey of Scratch

This is a survey of Scratch! Feel free to take the quiz, but don't quote the post, make you're own post! If you have more questions feel free to look at the bottom of this post, or comment!

Survey of Scratch

1. What do you like making the most on Scratch?
a. Games
b. Animations
c. Simulations
d. Art

2. In your opinion, what's the hardest thing to make on Scratch?
a. Games
b. Animations
c. Simulations
d. Art

3. Which art tool do you like to use more?
a. Bitmap
b. Vector
c. Inkscape
d. Blender

4. What do you like doing best on Scratch?
a. Commenting
b. Studio-making
c. Making projects
d. Helping around in lots of studios

5. What are you best on making on Scratch?
a. Games
b. Animations
c. Simulations
d. Art

6. What is you're favorite kind of studio?
a. SDS (Scratch Design Studio)
b. Scratch Hangouts
c. Reach ___ projects
d. Studio with only your projects in it.

7. What's you're favorite type of account?
a. Regular account
b. Test account
c. Art/Design account
d. Alt Account

8. Which row on Scratch is your favorite?
a. Featured Projects (row)
b. What the community is loving (row)
c. What the community is remixing (row)
d. Projects curated by ___ (row)

9. How many studios do you normally curate in?
a. 0-5
b. 6-32
c. 32-100
d.100+

10. Who's you're favorite Scratch logo?
a. Pico
b. Giga
c. Nano
d. Tera

11. What's your favorite type of logo on Scratch?
a. Animated Gif
b. Logo from Internet
c. Regular Art (that's by you)
d. Profile picture made by somebody else

12. What kinds of projects do you like (viewing) on Scratch?
a. Quizzes
b. Games
c. Animations
d. Contest Entries

Thanks for viewing or taking he quiz, you can format it by the letter, or the real word. You don't have to add the question either. Also, if you have a question, feel free to comment it down below!

Last edited by Malik44 (Oct. 16, 2016 15:08:30)



-NinjaNarwhal-
Scratcher
11 posts

Survey of Scratch

1. A
2. C
3. B (I think you should put “Other” as one of the choices, as I use a different program than all of those. ;D)
4. C & D (Don't know if I'm allowed to choose two.)
5. A & D
6. A
7. A
8. A
10. C
11. C
12. B & C
Hellopink
Scratcher
2 posts

Survey of Scratch

1. d
2. c
3. b
4. c
5. d
6. a
7. a
8. d
9. b
10. c
11. c
12. b
coke11
Scratcher
1000+ posts

Survey of Scratch

1. b
2. d
3. c/b
4. d
5. c
6. d lol jk a
7. a
8. b
9. c
10. c
11. a
12. b

EpicGuy_AT8
Scratcher
96 posts

Survey of Scratch

1.a
2.b
3.b
4.c
5.a
6.b
7.a
8.a
9.b
10.a
11.a & c (I create my own gifs with my art)
12.b

The posts I made from the days I didn't know how to do a signature can still be found. So I did the signature manually. How embarrassing.

Respect the pigeon! Don't scare them for fun.
- EpicGuy_AT8
The-Nick-of-Time
Scratcher
100+ posts

Survey of Scratch

1: A,B,C: Mostly I make games that are usually jokingly called simulations, with some animation scattered throughout.

2: B: Animations, as they can run at different speeds depending on the computer, and also how many times they have been played recently. For this reason, I usually only use animations in games, without dialogue to sync with..

3: B,D: I use bitmap for casual things, occasionally switching over to vector when it is a simple enough task to attempt. For larger projects, I use Blender. I'm by no means an expert, but I'm experienced enough to make slightly cartoonish 3d graphics. I love Blender because it is much easier to create mood and advanced lighting, and that is key for anything that one wants to give off a certain atmosphere.

4: C: The first four years or so of my Scratch experience, I had no intention of getting an online account; I just used the offline editor. I only made an online account so some friends in another state could see a project I was working on (a FNaF thing). For this reason, I still see the other aspects as just fun extras, not the main focus of the website.

5: A: For reasons stated above, I find Scratch unreliable for animations, for the same reasons as an old record or tape player: speed inconsistency. I'm good enough at game logic for games/simulations to be my main focus, with some animation included here and there.

6: Other: Although I will usually accept invitations, I'm normally not that bothered with studios, apart from a way to organize projects.

7: A: I just don't see the point in having lots of accounts, it's bound to get tiresome after a while.

8: B: This usually is where I find most entertaining projects.

9: Other: I expect my studios will gradually grow over time, I think I'm in about five now.

10: Other: I like the Scratch cat!

11: C: I have more control of the results if it is made by me.

12: B: Although I immensely enjoy animations, due to restrictions mentioned above, they can't get too complex or they'll lag, or won't be able to load. I seems to me as though the Scratch engine is best suited to games.

“Don't quote me on that.” – The-Nick-of-Time

-SparklyBlue101-
Scratcher
50 posts

Survey of Scratch

1. What do you like making the most on Scratch?
d. Art

2. In your opinion, what's the hardest thing to make on Scratch?
b. Animations

3. Which art tool do you like to use more?
b. Vector
c. Inkscape

4. What do you like doing best on Scratch?
c. Making projects

5. What are you best on making on Scratch?
a. Games
d. Art

6. What is you're favorite kind of studio?
a. SDS (Scratch Design Studio)

7. What's you're favorite type of account?
a. Regular account

8. Which row on Scratch is your favorite?
a. Featured Projects (row)

9. How many studios do you normally curate in?
b. 6-32

10. Who's you're favorite Scratch logo?
d. Tera

11. What's your favorite type of logo on Scratch?
d. Profile picture made by somebody else

12. What kinds of projects do you like (viewing) on Scratch?
a. Quizzes
b. Games

Last edited by -SparklyBlue101- (Oct. 21, 2016 03:03:23)


when green flag clicked
forever
think [The most expensive thing in the world is TRUST.]
wait (1) secs
say [It can take YEARS to EARN and just a matter of SECONDS to LOSE.]
end
ForeverArtist
Scratcher
500+ posts

Survey of Scratch

Survey of Scratch | ForeverArtist

1. What do you like making the most on Scratch?
B and D

2. In your opinion, what's the hardest thing to make on Scratch?
A

3. Which art tool do you like to use more?
B

4. What do you like doing best on Scratch?
Making projects or make forum posts

5. What are you best on making on Scratch?
B, D

6. What is you're favorite kind of studio?
A, B, C

7. What's you're favorite type of account?
a. Regular account

8. Which row on Scratch is your favorite?
A, B, and Projects Loved by Scratchers I'm Following, and Projects by Scratchers I'm Following

9. How many studios do you normally curate in?
B

10. Who's you're favorite Scratch logo?
A, B

11. What's your favorite type of logo on Scratch?
C, D

12. What kinds of projects do you like (viewing) on Scratch?
A, C

njb14
Scratcher
100+ posts

Survey of Scratch

Survey of Scratch - @njb14

1. What do you like making the most on Scratch?
A and D

2. In your opinion, what's the hardest thing to make on Scratch?
C

3. Which art tool do you like to use more?
B

4. What do you like doing best on Scratch?
A, C, and D

5. What are you best on making on Scratch?
D

6. What is you're favorite kind of studio?
B

7. What's you're favorite type of account?
C

8. Which row on Scratch is your favorite?
A and B

9. How many studios do you normally curate in?
C

10. Who's you're favorite Scratch logo?
C, D

11. What's your favorite type of logo on Scratch?
C, D

12. What kinds of projects do you like (viewing) on Scratch?
B, C, D

he/him ♕ bisexual ♕ scottish
makethebrainhappy
Scratcher
1000+ posts

Survey of Scratch

1. What do you like making the most on Scratch?
a. Games
b. Animations
c. Simulations
d. Art

2. In your opinion, what's the hardest thing to make on Scratch?
a. Games
b. Animations
c. Simulations
d. Art

3. Which art tool do you like to use more?
a. Bitmap
b. Vector
c. Inkscape
d. Blender

4. What do you like doing best on Scratch?
a. Commenting
b. Studio-making
c. Making projects
d. Helping around in lots of studios

5. What are you best on making on Scratch?
a. Games
b. Animations
c. Simulations
d. Art

6. What is you're favorite kind of studio?
a. SDS (Scratch Design Studio)
b. Scratch Hangouts
c. Reach ___ projects
d. Studio with only your projects in it.

7. What's you're favorite type of account?
a. Regular account
b. Test account
c. Art/Design account
d. Alt Account

8. Which row on Scratch is your favorite?
a. Featured Projects (row)
b. What the community is loving (row)
c. What the community is remixing (row)
d. Projects curated by ___ (row)

9. How many studios do you normally curate in?
a. 0-5
b. 6-32
c. 32-100
d.100+

10. Who's you're favorite Scratch logo?
a. Pico
b. Giga
c. Nano
d. Tera

11. What's your favorite type of logo on Scratch?
a. Animated Gif
b. Logo from Internet
c. Regular Art (that's by you)
d. Profile picture made by somebody else

12. What kinds of projects do you like (viewing) on Scratch?
a. Quizzes
b. Games
c. Animations
d. Contest Entries
chooper100
Scratcher
500+ posts

Survey of Scratch

1. Games
2. Games, but it depends on how complex you want to go
3. Inkscape
4. Making projects
5. Games
6. SDS (Scratch Design Studio) (would've selected themed studios here if there was an option - eg. all OS projects, all pen projects, etc.)
7. Regular account
8. What the community is loving
9. 6-32 (24 currently)
10. Pico (but Gobo is ultimate)
11. Regular Art (that's by you) (But equally like logos made by other scratchers - in fact my own logo was based on an image by @spock5000 )
12. Games
Malik44
Scratcher
500+ posts

Survey of Scratch

bumping this topic!


MrLarry
Scratcher
100+ posts

Survey of Scratch

1. B
2. A
3. B
4. C
5. B
6. B
7. A
8. B
9. A
10. A
11. D
12. C

This is Bob, my signature's bodyguard. He protects my signature from evil kumquats. If you want to see animations and stuff, why not check out my profile?
Dj1104
Scratcher
2 posts

Survey of Scratch

Here are my answers:

1. B. Honestly, animations is all I ever make and it's what I enjoy most.
2. C. Most simulations do not use costumes. They usually use pen or something related to that. Music simulations is a big example and believe me I've tried to make a music simulator but it is not easy at all.
3. B. If your an animator, you will most likely use vector. I actually have blender and work on some projects on their and practice rendering/making 3D models. But I've never used it in one of my projects. So, for the most part, I'd say I would use vector.
4. C. Well, this website was literally built for programming and it's really one of my favorite hobbies. I don't see why commenting would be any more fun.
5. B. As I said, animations is what I enjoy doing most. It's also what I do best. That's why I make them all the time.
6. A. I don't know. I don't really look at studios and the only one I look at are SDS studios.
7. A. I said regular accounts because ehhh…. why not? (Sorry if I'm not making sense)
8. B I like to view animations a lot and you can't really find them in any of the other rows. It also has a great variety of projects.
9. B. I curate a little more than 32 studios. Although, I don't ask to curate unless it's to join contest or to be in some sort of team.
10 C. I just really like the headphones and such. It shows me he's a music guy.
11. A and C. I make my own gifs.
12. As I said for a few times and again this time, I like to watch animations the most. It's what I do, watch, share, like, and love for crying out loud!

Thanks for that survey! It was really cool making it and coming up with answers.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ - - - - - - - - - - - - - ————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Here's a link to my projects!

Last edited by Dj1104 (July 12, 2017 00:38:01)

Orange_Rosie_Cat
Scratcher
3 posts

Survey of Scratch

1. D
2. B
3. B
4. A
5. No idea
6. C
7. A
8. A
9. A-B
10. D
11. C
12. A & B


kieranblackley
Scratcher
500+ posts

Survey of Scratch

1. A
2. B, D, and A
3. Bitmap (I make pixel retro styled games)
4. C
5. A
6. A
7. A
8. A (Wow! Four As in a row)
9.A (Now Five)
10. C
11. C
12. B and most probably D


GreenBanana2006
Scratcher
4 posts

Survey of Scratch

1. a
2. c
3. b
4. c (but I think you should add “browsing projects as an option)
5. d
6. c
7.a
8. d
9. a (and it's annoying to get all the ”new activity in ____ studio today" messages)
10. None of these. (scratch cat)
11. b
12. b

Powered by DjangoBB

Standard | Mobile