Discuss Scratch
- goSciu
-
7 posts
Konkursy
Hej, może pamiętacie, może nie, ale w 2015 Scratcherka ClareBear202 urządziła konkurs Can You Art?, która niestety nie został on zakończony. W tym roku postanowiliśmy wskrzesić projekt, więc oto i jest…
W tym konkursie należy stworzyć rysunek w dowolnej formie i wstawić go do remixu oficjalnego projektu CYA'17, razem z wypełnionym formularzem (w środku projektu).
Praca musi być autorska, zrobiona dowoln(ą/ym) techniką/softwarem, niezawierająca żadnych nieodpowiednich treści. Dokładne zasady w środku projektu.
Nagroda to sława i chwała, like'i, love'y, followy.
Konkurs składa się z 5 części. Pierwsza z nich to Casting, który zaczyna się razem z początkiem roku 2017, a kończy się 14 lutego o 21:00 czasu polskiego. Terminy pozostałych etapów wewnątrz projektu.
Zgłaszajcie się tu:
PS. Mógłby ktoś zgłosić to do Featured, żeby było więcej uczestników?
Can You Art? 2017 Competition
W tym konkursie należy stworzyć rysunek w dowolnej formie i wstawić go do remixu oficjalnego projektu CYA'17, razem z wypełnionym formularzem (w środku projektu).
Praca musi być autorska, zrobiona dowoln(ą/ym) techniką/softwarem, niezawierająca żadnych nieodpowiednich treści. Dokładne zasady w środku projektu.
Nagroda to sława i chwała, like'i, love'y, followy.
Konkurs składa się z 5 części. Pierwsza z nich to Casting, który zaczyna się razem z początkiem roku 2017, a kończy się 14 lutego o 21:00 czasu polskiego. Terminy pozostałych etapów wewnątrz projektu.
Zgłaszajcie się tu:
PS. Mógłby ktoś zgłosić to do Featured, żeby było więcej uczestników?
Last edited by goSciu (Dec. 31, 2016 15:18:43)
- piotr_bala
-
100+ posts
Konkursy
Zapraszam do zgłaszania projektów w trzeciej edycji konkursu “Kodowanie ze Scratchem”: scratch.icm.edu.pl/konkurs. Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół podstawowych i jest organizowany przez ICM Uniwersytet Warszawski, Fundację FORK i Fundacje In Spe.
Termin zgłaszania prac do 7 maja 2017 (godz. 22:00). Formularz zgłoszeniowy na stronie konkursu.
W konkursie mogą brać udział uczniowie z całej Polski, zawody II stopnia odbędą się pod koniec maja w Toruniu i w Warszawie.
Termin zgłaszania prac do 7 maja 2017 (godz. 22:00). Formularz zgłoszeniowy na stronie konkursu.
W konkursie mogą brać udział uczniowie z całej Polski, zawody II stopnia odbędą się pod koniec maja w Toruniu i w Warszawie.
Last edited by piotr_bala (April 28, 2017 04:49:11)
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
Na
Na pewno wezmę udział w konkursie
scratch.icm.edu.pl/konkurs. Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół podstawowych i jest organizowany przez ICM Uniwersytet Warszawski, Fundację FORK i Fundacje In Spe.Zapraszam do zgłaszania projektów w trzeciej edycji konkursu “Kodowanie ze Scratchem”:
Na pewno wezmę udział w konkursie

- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
Mam rozumieć że konkurs jest bez żadnych nagród materialnych?
Jestem materialistą
Ale projekt już robię
Takie pytanie mogę zabrać grafike postaci z innej strony? Bo potrzebuję animacji chodzenia a zanim ja bym ja zrobił i jakoś by wygladała mineły by ponad 2 dni a tak z internetu juz zabiorę czy mogę? Tak samo z czcionką chcę użyć innych czcionek nie ze scratcha mogę ? (nie było napisane)
Jestem materialistą
Ale projekt już robię
Takie pytanie mogę zabrać grafike postaci z innej strony? Bo potrzebuję animacji chodzenia a zanim ja bym ja zrobił i jakoś by wygladała mineły by ponad 2 dni a tak z internetu juz zabiorę czy mogę? Tak samo z czcionką chcę użyć innych czcionek nie ze scratcha mogę ? (nie było napisane)
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
A i jeżeli moja szkołą nie uczy się w scratchu i nie ma nic z tym jezykiem do czynienia do mogę się zgłosić? Co mam wpisać w formularzu jako imię i nazwisko nauczyciela?
- klasa4b
-
100+ posts
Konkursy
i ja Nascratch.icm.edu.pl/konkurs. Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół podstawowych i jest organizowany przez ICM Uniwersytet Warszawski, Fundację FORK i Fundacje In Spe.Zapraszam do zgłaszania projektów w trzeciej edycji konkursu “Kodowanie ze Scratchem”:
Na pewno wezmę udział w konkursie![]()

- piotr_bala
-
100+ posts
Konkursy
@MentolMen: ucznia może zgłosić nauczyciel lub pełnoletni opiekun. Lepiej jak jest to nauczyciel czy inna osoba, która uczy programowania bo na zawodach II stopnia jest zapraszana do oceny projektów.
Nagrody są - może skromne, ale takich mamy sponsorów. Najlepsze projekty promujemy na naszej stronie i zapraszamy do przedstawienia na przykład na konferencji dla nauczycieli czy podczas Warszawskiego Festiwalu Nauki.
Nagrody są - może skromne, ale takich mamy sponsorów. Najlepsze projekty promujemy na naszej stronie i zapraszamy do przedstawienia na przykład na konferencji dla nauczycieli czy podczas Warszawskiego Festiwalu Nauki.
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
Jeżeli nie uczy mnie nauczyciel ani nikt inny to co mam wpisać w imię i nazwisko nauczyciela i tak samo w szkole ?
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
A i czy mogę edytować projekt po zgłoszeniu go?
tzn. jeżeli edytuję projekt np jutro to co będzie :?
tzn. jeżeli edytuję projekt np jutro to co będzie :?
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
A i jeśli można zapytać
To jakie są nagrody za 1,2,3 miejsce?
Kiedy będą odbywały się zawody 2 stopnia? Miały być podane tydzień temu
a
To jakie są nagrody za 1,2,3 miejsce?
Kiedy będą odbywały się zawody 2 stopnia? Miały być podane tydzień temu

- piotr_bala
-
100+ posts
Konkursy
Projekty można po zgłoszeniu nadal edytować. Zawody II stopnia zaplanowane są na 26 maja w Toruniu (piątek) i 27 maja w Warszawie. Informacje o zakwalifikowaniu prześlemy do końca tygodnia.
- Opisek
-
1000+ posts
Konkursy
@piotr_bala Nigdzie nie mogłem się doszukać. Jest jakaś limitacja co do wieku uczestnika?
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
I tak jest już po terminie
Ja się zgłaszam prawię na styk ale idę

Ja się zgłaszam prawię na styk ale idę
- norbert00
-
60 posts
Konkursy
Śmieszny Skrypt
Zasady:
Na dyskusji konkursowej
Gdzie się zgłaszać?
Na dyskusji konkursowej.
Konkurs polega na zrobieniu jakiegoś śmiesznego skryptu lub projektu.
Termin: 25 V
Nagroda: Dodatkowe przywileje w moich projektach.
Wyniki konkursu będą w skali 1-10 na strobie podanej w dyskusji konkursowej
Dyskusja Konkursowa
KONKURS UNIEWAŻNIONY
Last edited by norbert00 (May 16, 2017 17:15:48)
- MentolMen
-
1000+ posts
Konkursy
Ło ho ho dostałem się na konkurs do Torunia
p.s musiałem się gdzieś pochwalić